BUYRUN..

HOŞ GELDİNİZ :) ARKANIZA YASLANIN VE TADINI ÇIKARIN..

8 Mart 2013 Cuma

KUŞÜZÜMLÜ KEK.

Ne var biliyor musun? Bakışları..
Dünyayı görebilmem için onun gözlerine bakmam yeterli. Kirpikleri.. Gördüğüm en güzel gözler onun gözleri..

Aşkın tarifi nedir derseniz; 2 yumurta sarısı, bir su bardağı süt, bol miktarda şeker, alabildiğince un derim..:) Ama bu sadece aşkın tarifi; başı boş aşk. O aşka şekil verecek olan sensin.

Önce bir kalıba sahip olman gerekiyor ki aşk o kalıbın içine girebilsin. Hamur çok önemli ; eğer cıvık olursa ömür billah aşkı tutturamazsın. Çok sert de olmamalı ; kabarmaz sonra istediğin şekli veremezsin. Tam kulak memesi kıvamında olmalı aşk; ne çok sert, ne de çok cıvık..

Aşk kalıbından taşabilir bazen, paylaşmanız gerekebilir. Önemli olan aşkın ziyan olmaması. Unutmayın, onu bulamayanlar da var ;). Taşan kısımları özenle kalıptan sıyırıp dondurucuya atabilirsiniz. Sonra belki tekrar lazım olabilir.

Uygun sıcaklıkta pişilmeli aşk. Fazla sıcak aşkı yakabilir, ya da az sıcaklıkta aşkın pişmesi zaman alabilir. Burada sizin ne istediğiniz önemli, yani sizin damak zevkinize kalmış. Bana soracak olursanız; biraz dib tutmasını tavsiye ederim ;)

İşte en önemli kısma geldik. Kalıptan aşkı dağıtmadan nasıl çıkarabiliriz?. Çok basit. Kalıbı ters çevirip soğumasını bekleyin. Unutmayın; o şu anda çok sıcak eliniz yanabilir. Biraz beklemekte fayda var:)..

Ve aşkınız servise hazır. Güzel bir sımokin /gelinlik ve yakasında / elinde karanfil eşliğinde servise sunabilirsiniz. :). Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder