BUYRUN..

HOŞ GELDİNİZ :) ARKANIZA YASLANIN VE TADINI ÇIKARIN..

3 Nisan 2014 Perşembe

SOĞUK BİR ESPRİ ISITIR SENİ...


"İyi ki gelmişim derse vallahi.. Bu konular kitapta da yok. Vizede hapı yutardım.. Allah korusunnnn.." dedim Pelin'e..Pelin'in pek endişelendiği söylenemezdi.. Ben de saf saf hocayı dinlemeye devam ettim.

 Konu o kadar önemliydi ki. Neredeyse hocanın ağzında çıkan her sözü yazıyordum.. " Allah'ım ya.. Şükürler olsun." dedim tekrar Pelin'e.. Pelin; "Off" der gibi yüzüme baktı.. Hemen başımı hocaya çevirdim.. Dersi dinlemeye devam ettim.

"Türkiye'de kadın hakkı konusunda neler düşünüyorsunuz?" dedi hoca. Herkes bir şeyler söylüyordu.. Açıklamaları bir duysanız.. Ohoo.. Bu konu hakkında filozof kesiliverdiler vallahi.. Tam bu düşüncemi Pelin'le paylaşacaktım ki ; onun "Sakııınnnn !" bakışıyla karşılaştım...Bir daha konuşmamak üzere sustum..

Konumuz nereden nereye geldi.. En son vergilerden bahsediyorduk oysa. Şimdi ise dayak yiyen kadınlardı konumuz.. Bir anda ortam gerilivermişti sanki.. Herkesin küçük de olsa bir anısı varmış; kimisi bunu paylaşıyor, kimisi o küçük anıyı bile anlatmaya yanaşmıyordu. Ben mi ne yapıyordum?. Şeyy.. En son susmuştum ya.. Hala susuyordum..

Hocamız Prof. Dr. Habib Y. çok ilginç bir adamdır. Dersleri çok akıcı geçer, sohbet havasında..Düşünün ; vergi ne kadar ilginç bir konu olabilir ki?. Burada şu yazıyı okuyan kaç kişinin dikkatini çeker bu konunun teorisi merak ediyorum doğrusu.. Ama eğer Habib Hoca'dan ders alsaydınız, derslere göbek ata ata girerdiniz:)..Ne demek istediğimiz bu yazının sonunda anlayacaksınız.

"Türkiye'de kadın hakkı yoktur çocuklar" dedi habib hoca.. Çoğu kişi de ona katıldı.. Ama katılmayanlar da az sayıda değildi.. Hekes uzunca tartışılan bu konuyu açıklamasını bekliyordu hocanın. 

"Türkiye'de kadın hakkı yoktur; çünkü Hakkı erkek ismidir. Hakkı'dan kadın olmaz" dedi

(sessizlik)

Bu gerçekten olmuş muydu? Yani koskocaaaa profösör..Herkes birbirinin yüzüne bakıyordu.. Sonra bir şey fark ettim;

 Onların bakışı şöyle iken;


Benim bakışım ;

böyleydi.

Saçmalayanları ve saçmalamayı severim efenim..:). Herkes öyle bakarkene ben tabii ki böyle bakarım..:D.

Habib Hoca ansızın konunun en önemli yerinde, herkes konunun tam içindeyken ansızın soğuk bir espri yapar ve bu espriye bir tek kendisi güler. Biz de onun gülüşüne güleriz..:):).. 

Neden mi?



Onun gülüşü abartmıyorum böyle..:D...Dolayısıyla dersleri sürprizlerle dolu geçen bir adam..:) Büyüyünce ben de öyle olmak istiyorum....:P ( Prof. dr yani.. Öle soğuk espriler yapmak istemem doğrusu..:D).

Ay kaybakcıklarım bu günlük bu kadar yeter.. Bir daha ki programımızda tekrar görüşmek üzere hoşçakalın efenim:P..




1 yorum:

  1. Türkiye'de kadın hakkı yoktur; çünkü Hakkı erkek ismidir. Hakkı'dan kadın olmaz ahahahaahaha bizde de böyle hocalar olsaydı be şimdi not ortalamam 4 olurdu ama işte gel gör ki böyle hocalardan mahrum bırakılyoruz. O kadar derste şamataya hasret kalmışız ki bu espiri bile sınıfa 10 yıl yetebilir :D Bu arada unutmadan emeğine sağlık keyifle okudum .

    YanıtlaSil