BUYRUN..

HOŞ GELDİNİZ :) ARKANIZA YASLANIN VE TADINI ÇIKARIN..

2 Nisan 2013 Salı

ACILARIN ÇOCUĞU PEPE...

"Baba ! Büyük balık küçük balığı yer değil mi?" dedi minik Pepe. Pepe'nin babası da " Evet oğlum" dedi.

Pepe merak ediyordu. Daha yeni yeni ekmek almayı, sarı rengi, mavi rengi öğrenmişti. Dedesi onu uçan balonuyla alıp üçgen, kare, yuvarlak şekilleri yeni yeni öğretmişti. Ama Pepe'ye kimse "Büyük balık küçük balığı yer ya da yemez" diye bir şey öğretmemişti.

Düşünüyordu Pepe.. " Neden küçük balıkla büyük balık arkadaş olmuyorlar?" diye düşünüp duruyordu. Her zamanki gibi hayali arkadaşı 'Şuşu' ile konuşuyordu. Şuşu ona istediği cevabı vermiyordu. Hep ; "Mıymıy da aman küçük ekmek şarkısı söyle Pepe, sarıların şarkısının söyle.." deyip deyip insanın moralini bozuyordu. Yanlış tanıtıyordu Pepe'yi insanlara. Pepe mert çocuktu, yiğit çocuktu. Tuttuğunu koparan çocuktu Pepe. Ailesini geçindirmek için bu TV programında baş rollerini kendisinin oynadığı bir çizgi dizi çekiyordu. Üç kuruş para için, zürafalarla halay çekiyor, Şuşu adında görünmeyen bir kadınla şarkılar söylüyordu.

TV programını izleyen herkes Pepe'yi seviyordu. Dönemin 'Küçük Emrah'ı gibi bir şeydi. Ama set arkasında Pepe'yi bir gören hüngür hüngür ağlıyordu. " Pepe !. Sarıların nerde laaa?" demeler, " Hanimiş oğlumun küçük ekmeği?" demeler. Pepe'yle herkes dalga geçiyordu..

Uzun zaman sonra Pepe büyüdü, yakışıklı bir delikanlı oldu. Artık küçük ekmek, büyük ekmek şarkıları söylemek zorunda değildi. -ki Pepe ekmekten , sarıdan, maviden nefret ederdi-. Yaşlı annesi ve babasıyla birlikte mutu, mesut yaşıyordu. Babası Pepe'ye ; "Bana küçükken bir soru sormuştun, hatırlıyor musun?" dedi. Pepe hatırlamıyordu. Babası; "Büyük balık küçük balığı yutar değil mi baba?" demiştin. Her zaman değil, her zaman değil. Bak sen hala buradasın..

KESTİİİKKKKKK !...

-"Nasıldım?"
-"Harikaydın, muhteşem ötesi."
-"Ödül alabilirim bu rolle"
(Gülüşmeler)
-"Basın toplantısı için sizi bekliyor gezeteciler."
-"Tamam . Geliyorum"

(şak şak şak...fotoğraf makinesi flaş sesleri)

- " Evet değerli arkadaşlarım. Biliyorsunuz ki 'Pepeyle laylalom?' adlı dizimiz çok tutuldu. Başarılı oyuncumuz Pepe Küçükbüyükekmekler'i başarılı performansı için kutluyoruz. Ve kendisine söz hakkı tanıyoruz. Buyrun Pepe."

-" Benim hayat hikayemi anlatan bu dizinin senaristi Kaybakam Hanım'a çok teşekkür ediyorum. İyiki varsınız. Ne mutlu Türküm diyene.Allah'a emanet olun."

(şak şak şak...flaş sesleri)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder