BUYRUN..

HOŞ GELDİNİZ :) ARKANIZA YASLANIN VE TADINI ÇIKARIN..

19 Şubat 2013 Salı

DÜNYALI YUMURTALAR BİR GÜN BÜYÜYECEK..

Biz daha minicik yumurtayken , dünya çoktaaaan oluşmuştu, bizden önceki yumurtalar çoktaaaan göç etmişti bile. Yaşlı Dünya her geçen gün, yeni torunlar büyüttü, besledi, ama artık yetmedi, yettiremedi.

Arkasından konuşmak değil bizimkisi, yüzüne yüzüne vurduk Dünya'nın; hırsızlık, arsızlık, kıyamet... Hatta çevre kirliliği denen makasla bir güzel delikler açtık Dünya'nın  eşsiz, benzersiz elbisesine. Bu da yetmedi ; Ne bir bitki örtüsü bıraktık Dünya'nın mahremini kapatacak, ne de bir damla su. Dünya her gün ağlarken tıkadık kulaklarımızı, duymadık, duyanları da azarladık.

Düşman olduk birbirimize, sebepsiz yere kan döndük. Minicik yumurtaları doğmadan kırdık. Paylaşamadık ki Dünya'nın malını. O bizden esirgemedi, biz birbirimizden esirgedik. Bizim olmayanın hesabını tuttuk.

Büyük bir evin odaları gibi ayırdık sınırlarımızı, yan odadan ses gelince hemen şikayet ettik. Hatta aynı odada kalan kardeşim bile kardeşliği yetmedi bize, ne o memnun, ne de biz.  Bencil miydik? Ta kendisi, biz bencilin önde gideniydik. Yüzsüzlüğümüze doymayalım ki biz, bir fırsatını bulsak güneş de neymiş deyip yörüngeden de çıkıp gideceğiz.

Ya Dünya bize öğretemedi kötü gün dostu olmayı ya da biz öğrenemedik. Tok her zaman tok, aç her zaman açtı. Evsize ev açan hiç olmadı ;ama çok lüks evi olan her zaman en iyi arkadaşımız oldu. Parası olmayana sümüğümüzü bile atmadık, parası olanın gerekirse bokunu yaladık.

Vesselam biz yumurtayken hayata atıldık, kırılmaktan korkmadan. Keşke yine o kadar cesur olabilsek, kırılmaktan korkmasak. Korkunun ecele faydası da yok hani, bunu da öğrendik zamanla.

Zamanla demişken, zaman çok değişti, hiç durmadan,bıkmadan. Evler değişti, arabalar değişti, kılık kıyafet, eğitim düzeyi, ekonomi, ülkeler... her şey çok değişti. Değişmeyen yalnızca biz insanlar olduk. Adalet istedik, uymadık. Cumhuriyet dedik, politika dedik , halimiz içler acısı. " Sana mı düştü yargılamak ?" diyeceksin belki bunu okurken, susacağım bende. Neyse ki dünyanın en iyi öğrettiği şey bu, "susmak".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder