BUYRUN..

HOŞ GELDİNİZ :) ARKANIZA YASLANIN VE TADINI ÇIKARIN..

21 Ocak 2013 Pazartesi

BİZİM ZAMANIMIZDA

"Bizim zamanımızda böyle değildi. Çok değişti her şey çok" der hep büyükler.Çoğu şeyden şikayet edildiğini biliyorum. Aslında şuna değinmek istiyorum, zaman değişmediyse -ki ben bunu savunuyorum-, değişen ne? Ne değişti de bir şeyler farklı oldu(onlara göre).

Karakterler değişti, oyuncular. Biraz birlikte empati kuralım. Biz Ayşe Nine'yiz. Ayşe Nine , nine olmadan önce Ayşecikti, en sevdiği abisiyle, ablasıyla, annesiyle babasıyla çok mutluydu. Zehra en yakın arkadaşıydı. En sevdiği oyuncağını bir tek onunla paylaşırdı. Hasan arada bir onun saçını çekerdi oyunlarda ama o yine de ona küsmezdi.

Bayramlarda ilk önce büyüklerin elini öper, sonra arkadaşlarıyla şeker toplamaya giderdi Ayşecik :).Gözü gibi saklardı çikolatalarını, şekerlerinin abisiyle ablasından. Derken Ayşecik artık Ayşe oldu, aşık oldu. O mutlu günler daha da güzel geliyordu ona, dünya daha bir güzel. Bir çok güzel anı yaşadı Ayşe, çok güzel, mutlu günler geçirdi, evlendi, çocuk sahibi oldu... Yaşaması gereken ne varsa sırasıyla yaşadı. Tüm sevdikleri yanındaydı, annesi, babası, kardeşleri, sevdiği adam, çocukları, hatta Zehra bile.

Sonra zamanı gelen uçmaya başladı Ayşe'nin hatından, önce annesi, sonra babası.. Biraz daha zaman geçti Kardeşleri de göç etti. .Biraz daha zaman sonra sevdiği adam bile yalnız bıraktı onu. O artık Ayşe Nine oldu.

Torunları vardı, çocukları vardı, Hatta en zevdiği arkadaşı bile hasta olmasına rağmen onu yalnız bırakmamıştı. Ama yetmiyordu.

Annesi geliyordu aklına her bayram sabahı. Ailesi geliyordu. Hep bir şeyler eksik geliyordu, eskiden olan  ama şimdi olmayan o mutlu şey eksik. Ve Ayşe

Nine konuşuyordu " Bizim zamanımızda böyle değildi, çok değişti her şey çok."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder